45 levensloopbestendige huurappartementen

Huurappartementen

Harns Invest heeft plannen voor de bouw van 45 duurzame en levensloop-bestendige huurappartementen op de hoek Kimswerderweg/
Oosterparkweg (tegenover het politiebureau). De bouw op ‘locatie Koopmans’ (vernoemd naar het schildersbedrijf dat er nu nog zit; een naam voor het gebouw wordt later bekendgemaakt) gaat naar verwachting begin 2021 van start.

Het gaat om twee planonderdelen: een L-vormig gebouw op de hoek Kimswerderweg/Oosterparkweg (3, 4 en 5-laag hoog). En daarachter, langs de N31, het tweede planonderdeel (3 en 4 laag hoog). Op het binnenterrein
komen 67 parkeerplaatsen en zoveel mogelijk groen, en langs de Oosterparkweg nog eens vijf parkeerplekken.

Huurappartementen

Huurappartementen

Na de aanpassing van de N31 zijn er nieuwe stedenbouwkundige mogelijkheden in Harlingen ontstaan. Deze locatie is er één van. Het is een prominente hoek bij een belangrijke verkeersader, en die kan wel wat
toegevoegde waarde gebruiken.

Na de verdieping van de N31 is er een groot niemandsland ontstaan. Je zit er dicht bij de binnenstad, maar het ziet er niet stedelijk uit; het heeft eigenlijk kop noch kont.
Penta heeft in zijn ontwerp gezocht naar aansluiting op de omgeving; de gebouwen krijgen een zelfde (oker)gele steen als de oude HBS, het politiebureau, de voormalige kerk aan de Oosterparkweg en de jaren ‘30 woningen aan de Kimswerderweg.

Dit keer echter geen koop- maar appartementen in de ‘middeldure’ huursector (tussen ca. 750 en 950 euro per maand). Er zijn veel mensen die niet meer willen kopen, vanuit een koopwoning naar huur willen, maar niet in aanmerking komen voor sociale woningbouw. Het huidige aanbod is heel klein en het type woning wat nu wordt aangeboden sluit niet aan op de woonwensen.

De appartementen op ‘locatie Koopmans’ worden all-electric, duurzame, levensloopbestendige woningen, met een warmtepomp en zonnepanelen.
Hiermee verlagen we de woonlasten aanzienlijk.
Wie interesse heeft in het project, kan zich alvast melden bij Harns Invest via info@harnsinvest.nl.

Huurwoningen Kimswerderweg