Anna Zuidema – Weer- en Landschapsfotografie

Anna Zuidema

Anna Zuidema (Harlingen 1978) fotografeert sinds 2009. Wat begon met ‘kiekjes’, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze hobby. Fotograferen is haar lust en haar leven geworden.

Op 9 september 2013 maakte Anna Zuidema een spectaculaire foto van een bliksemschicht boven het wad, scherp afstekend tegen een donkere onweersbui met een nietig schip en de Pollendam als donkere streep op de voorgrond.

Anna Zuidema

Met deze foto ‘Onweer boven het Wad’ werd ze landelijk bekend en won ze tevens de ‘Boei van Harlingen’.

Anna Zuidema

Nergens vind je zulke indrukwekkende en mooie wolkenluchten als boven Harlingen en het Wad. Dat bewijzen de foto’s van Anna Zuidema. Deze zijn vaak te bewonderen op de televisie;
in het NOS Journaal, het RTL Weer en tegenwoordig ook in WNL Vandaag. Museum het Hannemahuis in Harlingen exposeerde in het voorjaar van 2017 nieuwe, nog niet eerder vertoonde foto’s van Anna Zuidema.

Zelf een foto van Anna Zuidema aan de muur?

Bestel via: annazuidema04@gmail.com

Anna Zuidema
Anna Zuidema

De foto’s van Anna Zuidema kenmerken zich door de lage horizonten, waardoor de indrukwekkende wolkenformaties alle ruimte krijgen. Zuidema fotografeert dreigende luchten, maar ook prachtige zonsondergangen, stadsgezichten mysterieus gehuld in de zeemist, maar ook bloeiende tulpenvelden onder Hollandse wolken.

Haar werk wordt regelmatig gepubliceerd in kranten, fotovakbladen en op internationale online fotosites.

Langzamerhand raakt ze zelfs internationaal bekend. National Geographic Magazine publiceerde al een paar keer haar foto’s van bijzondere wolkenluchten, ook werd een foto van haar geplaatst in de National Geographic scheurkalender 2017.