Brouwdok – Bier uit Harlingen

Brouwdok Bier

Biervariant ‘De Dokwerker’ van Harlinger bierbrouwerij BrouwDOK werd in april 2017 verkozen tot beste bier van Friesland, Groningen en Drenthe.
Deze bijzondere prijs mochten de bierbrouwers Gerard Ypenga en Johan ten Hoor tijdens het 7e bierfestival in de Martinikerk te Groningen in ontvangst nemen.

Brouwdok - Gerard Ypenga en Johan ten Hoor

 Brouwers

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De buitendijkse brouwerij brouwt zijn bieren in Het BrouwDOK op de Nieuwe Willemskade. Het winnende bier is een bier van het type Baltic Porter, genaamd De Dokwerker. Deze Dokwerker is een fluweelzacht volmout bier met tonen van koffie en chocolade en toch heerlijk fris en doordrinkbaar. Zeewaardig bier!

Bierbrouwers uit de drie noordelijke provincies hadden de mogelijkheid om hun bieren in te schrijven voor de Noordelijke Bierkaart. Het bier van de brouwerijen die meededen, moest deel uitmaken van het standaardassortiment. Het maakt niet uit of het om een kleine brouwerij ging of om een grote multinational, als het bier maar geleverd wordt in de horeca.

Elke brouwer kon twee bieren insturen. Alle ingezonden bieren zijn tijdens een proeverij geproefd door Horecavakblad Misset en een jury bestaande uit erkende bierspecialisten. Zij hebben alle bieren blind geproefd en beoordeeld op vier punten: geur, hoofdsmaak, afdronk en algemene indruk. De bieren, die het best scoorden, komen op de Bierkaart van Noord-Nederland.
Een kaart waarmee horecaondernemers hun gasten iets lokaals kunnen bieden. Op deze Noordelijke bierkaart is plek voor 8 uitzonderlijke bieren, tijdens de keuring bleek dat het beste bier van Noord Nederland uit Harlingen afkomstig is van Bierbrouwerij Harlingen Haven.