Fotograferen is een vak!

Luchtfoto Harlingen

Fotograferen is een vak. Bij alle grote en kleine gebeurtenissen trekt iedereen tegenwoordig zijn telefoon en daar komen vaak de mooiste plaatjes uit. Wie er zijn of haar vak of hobby van wil maken, zal ontdekken dat het vinden van de juiste compositie, “het mooiste plaatje”, onder de goede lichtomstandigheden de kwaliteit van de afbeelding bepaalt.

SEUN is de plek waar we graag de Harlinger fotografen alle ruimte geven om hun kunst te tonen. In SEUN nr. 1 maakte u kennis met de fraaie weerfotografie van Anna Zuidema en in SEUN nr. 3 zag u dat fotograaf Wim Smits door de lens de Tall Ships net even anders bekeek.

Fotograaf Joachim de Ruijter

Joachim zelfportret

Fotograaf Joachim de Ruijter is in deze editie van SEUN de Harlinger fotograaf met indrukwekkende opnamen. Ruim 37 jaar was Joachim de Ruijter in dienst van Defensie. Als fotograaf bij de Luchtmacht leerde hij om onder bijzondere omstandigheden het juiste overzicht te bewaren.

Fotograferen uit de lucht

Fotograferen Joachim de Ruijter

Waar iedereen bij de Tall Ships Races 2018 met zijn of haar camera of fototoestel de ideale plaat probeerde te maken, schoot Joachim vanuit zijn eigen element. Luchtfotografie is ingewikkeld omdat je vanuit een bewegend punt toch de goede compositie moet kiezen.

Omdat foto’s meer zeggen dan duizenden woorden, tonen we u graag Joachim’s luchtfoto’s van TSR 2018.