Harlinger Atelierroute met 35 kunstenaars

Harlinger Atelierroute

Kunstwerk: Excuse my Darling van Marten Alkema

Tijdens het Landelijke Atelierweekend van 16 en 17 november 2019 openen ruim 35 kunstenaars uit Harlingen en omgeving de deuren van hun atelier voor het publiek. Tussen 11.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in de ateliers om het tentoongestelde werk te bekijken en te zien hoe de kunstenaars werken.

Het werk varieert van schilderijen en patchwork tot keramiek en fotografie.
Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien is, is er in het sociëteitsgebouw van Zilt, De Hamer, aan de Rozengracht 6, een overzichtstentoonstelling ingericht. Dit is een mooie plek om de route te beginnen. Een aantal kunstenaars stelt hun werk tentoon in het pand Voorstraat 65, in het pand Franekereind 15 en in Hotel ’t Heerenlogement, Franekereind 23.
Tijdens de atelierroute maak je kans op een workshop bij een van de kunstenaars of op een originele boekenlegger. In De Hamer mogen kinderen hun favoriete kunstwerk natekenen in ruil voor een kleine attentie.

Mirjam Vuyk Geabstraheerd portret man
Mirjam Vuyk, Geabstraheerd portret man

De folder met informatie over alle deelnemers en een routekaart zijn o.a. verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde, bij de VVV, bij De Hamer, de
deelnemende kunstenaars, Hotel ’t Heerenlogement, het pand Voorstraat 65, het pand Franekereind 15.

Organisatie Atelierroute

Kijk ook eens op www.kunstuitleenharlingen.nl of www.societeit-zilt.nl.
De atelierroute wordt georganiseerd door Kunstuitleen HA-15 en kunstsociëteit Zilt uit Harlingen.
De Atelierroute Harlingen biedt de kans kennis te maken met kunstenaars uit Harlingen en omgeving en gunt je een kijkje achter de schermen.