Marian Homminga – Verf en Inspiratie

Marian Homminga Verf en Inspiratie

“Ik tekende vroeger wel eens wat”, vertelt Marian,  “maar na dat ik min of meer stopte met werken, nodigde een vriendin mij uit voor een schildersclub. Waarom niet dacht ik…. en het ging direct wel lekker!”
Marian Homminga is eigenlijk verrast door het enthousiasme over haar schilderkunst. Ze is nog maar een paar jaar bezig met kwast en palet in haar bescheiden atelier aan de Zuiderhaven.

Harlinger Skyline 1.60 x 0.40 Acryl 2017 04 C.Kliphuis Harlingen

Op de hoek van de Zuiderhaven en Prinsenstraat is Galerie Súd 9 gevestigd. Wie er langs wandelt, kan haast niet anders dan aangetrokken worden door al die kleurrijke landschappen en portretten.
Zie je iets van jouw gading, dan mag je aanbellen. Galerie Súd 9 is open “als we thuis zijn”! Toevallige voorbijgangers nemen regelmatig een kunstwerk van Marian mee, tot in verre buitenlanden.
Dat is niet zo gek als je bedenkt dat een schilderij van Marian zelden duurder is dan € 500,-.
In de woonkamer hangen een paar “vroege stukken”. Die zijn niet te koop.
Te veel emotionele waarde. De rasbesnaarde Harlingse exposeerde de afgelopen maanden in de Franeker Koornbeurs.
Tja, ook Marian heeft ook haar zwakheden…

Marian is specialist in landschappen en portretten

20 2018 Blowin In The Wind 1.20 x 0.50 Acryl

Landschappen en portretten mogen toch wel de specialiteiten van Marian genoemd worden. Inspiratiebronnen zijn Harlingen, de Waddenzee en de wereldberoemde Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson. Hij trok drie jaar lang door 44 landen om 35 inheemse stammen te fotograferen.
De foto’s van Nelson zijn bijzondere objecten om na te schilderen. Dat worden dan prachtige geschilderde portretten, waarbij vooral de subtiele schittering in de ogen heel bijzonder is.

08 2019 Afrikaanse Bedoein 0.50 x 0.40 Olieverf €25000

De stijl van schilderen en de keus van materialen ontwikkelt zich nog steeds. Op een bijzondere manier weet Marian realistisch te schilderen, soms gecombineerd met abstracte elementen.

Klaas en Marian lachen

En, zoals Marian er over praat. Je zou haast gaan vermoeden dat het niet moeilijk is om zulke prachtige kunst te maken!