Nieuw Trebol: 16 appartementen

Nieuw Trebol

De huidige locatie van Zalencentrum Trebol aan de Zuidoostersingel zal plaats gaan maken voor een markant woongebouw met de kwaliteit die deze bijzondere locatie nieuw aanzien kan geven.
De doelstelling is om op deze plek een stukje historie te herstellen, op een duurzame en toekomstbestendige manier.

Harns Invest is hiervoor in de gemeentearchieven gedoken waar de oude blauwdrukken nog terug te vinden waren. Penta Architecten heeft deze tekeningen vertaald naar een digitaal model wat het vertrekpunt vormt voor een nieuw gebouw met een duidelijke knipoog naar het verleden.

De historie in ere hersteld, maar dan met een andere functie. Nieuw Trebol wordt een volledig energie-neutraal gebouw. Ingebouwde vloerverwarming
en vloerkoeling reguleren de temperatuur in de woningen op een effectieve en duurzame wijze. Alle raampartijen zullen worden uitgevoerd in HR+++ beglazing, waardoor optimale isolatie kan worden gegarandeerd. Het dak van Trebol zal aan de achterzijde worden voorzien van zonnepanelen, die energie leveren om het gebouw van stroom te voorzien. De energetische efficiëntie van een gebouw wordt uitgedrukt in een energieprestatie-coëfficiënt. Deze is bij Nieuw Trebol zodanig laag dat er door het Rijk een groencertificaat wordt toebedeeld aan het plan. Hierdoor hebben de toekomstige bewoners zeer lage energielasten en ook nog korting op de hypotheekrente.

Penthouse Nieuw Trebol
Pensthouse Nieuw Trebol “Op de eerste rang!”

Nieuw Trebol telt 16 luxe en levensloopbestendige appartementen.

Een mooi uitzicht over de Zuidoostersingel en de drie bruggen is wat alle woningen gemeen hebben . Ook zal ieder appartement over 1 of 2 buitenruimtes beschikken, variërend in afmeting.
Op de ereloge (bovenste verdieping) bevinden zich straks 2 penthouses van bijna 190m2, deze penthouses zullen beschikken over ieder een ruim dakterras aan de voorzijde van het gebouw (te zien in het dak op de afbeelding).
De appartementen op de begane grond beschikken over een groene voortuin. Verder komen er op iedere verdieping 4 appartementen van ongeveer 110m2 tot 120m2, plus 2 maisonnettes in het midden van het gebouw.
Ieder appartement heeft minimaal twee ruime slaapkamers en een keuken met ruimte voor een kookeiland. Alle appartementen zijn verder voorzien van een berging op de begane grond.
Het voorontwerp van Nieuw Trebol ligt al ter inzage bij de gemeente Harlingen. Momenteel wordt er nog volop gewerkt aan sfeerimpressies
en het ontwerpen van het interieur.
Om u aan te melden, of voor meer informatie, kunt u naar www.NieuwTrebol.nl. De verkoop van het plan start in de zomer van 2019.
Wonen in de Skouburg noemen we dat!