Oosterhof: levensloopbestendige appartementen in Oosterpark

Oosterhof appartement

Oosterhof is een unicum. Spraakmakend van ontwerp.Wonen in Oosterhof geeft buitengewoon veel vrijheid. Veel ruimte, veel privacy en vanaf de hogere verdiepingen een fenomenaal uitzicht over Harlingen.

In 2018 heeft Harns Invest het plan Oosterhof in ontwikkeling genomen. Het plan bestaat uit 25 duurzame en levensloopbestendige appartementen met een prachtig uitzicht. De ontwikkeling vindt plaats op de locatie van tuincentrum van der Meer, gelegen aan de Groen van Prinstererstraat.
De westzijde van de kavel waar het project zich op bevindt, grenst aan de N31. Doordat deze weg onlangs verdiept in een tunnelbak is gelegd, is daar nu een nieuwe ruimtelijke situatie ontstaan.
De nieuwe ontwikkeling zal het eerste gebouw zijn dat zich oriënteert op de onlangs verdiepte N31 en probeert daarmee een mooi boegbeeld voor Harlingen neer te zetten. ’t Zicht op Harlingen!

Oosterhof - 25 appartementen

Oosterhof zijaanzicht

Verder is er een hoop ruimte op de grond zelf ontstaan doordat Oosterhof een veel compactere voetafdruk zal krijgen dan het tuincentrum had.
Dit geeft veel vrijheid om opdeze ruimte een hoop terug te geven aan de natuur en voor de bewoners een rustgevende plek te creëren met veel groen en waar bewoners activiteiten met elkaar kunnen ontplooien. Actieve levensloopbestendigheid noemen we dat. Men koopt in dit plan niet simpelweg een appartement maar een manier leven.
Ook Oosterhof wordt een volledig energie-neutraal gebouw met ingebouwde vloerverwarming en vloerkoeling die de temperaturen reguleren. De vele raampartijen worden uitgevoerd in HR+++ beglazing
om optimale isolatie te garanderen.

Oosterhof Appartementen

Op verschillende plekken op het dak van Oosterhof zullen ook zonnepanelen worden aangebracht, om de bewoners van stroom te voorzien. Oosterhof heeft een zodanig lage EPC dat het een groencertificaat
krijgt. De bewoners zullen lage energiekosten hebben en korting krijgen op de hypotheekrente.
Bij de materialisering van het gebouw worden hoge eisen gesteld aan de leveranciers. Er is bijvoorbeeld gekozen voor bakstenen die duurzaam zijn geproduceerd, maar ook voor gevelbekleding, die Cradle to Cradle (C2C)
gecertificeerd is.
Oosterhof telt 25 comfortabele levensloopbestendige appartementen. Ieder appartement zal over een inpandig balkon beschikken en sommige appartementen over een dakterras. Het inpandige balkon kan in de winter worden gebruikt als serre, variërend in afmetingen. Op de bovenste verdieping bevindt zich een penthouse van ongeveer 155m2. Dit penthouse zal beschikken over een zeer ruim dakterras aan de zuidoostelijke zijde.
De overige appartementen zullen tussen de 103 en 120 m2 woonoppervlak
hebben. Alle appartementen hebben twee ruime slaapkamers en een berging op de begane grond. Het voorontwerp van Oosterhof heeft al ter
inzage gelegen bij de gemeente Harlingen. Er wordt nog gewerkt aan verkoopdocumentatie. De verkoop van het plan start in de zomer van 2019.