Aircruises ontworpen door reisarchitect Piet Visser

Aircruises

Piet Visser is de reisarchitect van Air Cruise Collection en ontwerpt aircruises.In zijn kantoor-aan-huis net buiten Midlum is Piet Visser het hele jaar bezig met het ontwerpen van de meest exclusieve reizen. 
Hij is al wereldreiziger en ontwerper van unieke reizen sinds 1986.Wars vanmassa- en hapklare reizen is hij altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen en onvergetelijke ervaringen.

Deze “reisarchitect”ontwerpt unieke reizen voor de meest ervaren reizigers die al alles van de wereld hebben gezien. Eigenlijk hetzelfde werk als van een architect die gebouwen ontwerpt, alleen beginnen Piet zijn “schetsen” op een wereldkaart aan de muur.
Doel is om een aircruise te ontwerpen en dat ontwerp bestaat soms wel uit meer dan 700 onderdelen, die met grote precisie op elkaar worden afgestemd. Het mag duidelijk zijn dat de door Piet ontworpen aircruises bestemd zijn voor de rijkste Nederlanders. Een reis van 17 tot 22 dagen naar de meest exclusieve plekken van de wereld kost minimaal € 40.000 per persoon.

Aircruise

Wat is het bijzondere aan Aircruises?

‘In mijn ontwerpen wil ik reiservaringen bieden die alle verwachtingen te boven gaan. Ik doe geen concessies aan exclusiviteit en kwaliteit. Door te reizen met een vipprivévliegtuig kan ik in één reis werelddelen en landen aandoen die met reguliere vliegtuigmaatschappijen vaak niet mogelijk zijn. Zo kan ik zeven landen in verschillende werelddelen in een tijdsbestek van 17-22 dagen combineren. Natuurlijk weten wij dat we een prachtig en uniek reisconcept hebben ontwikkeld, maar elke keer weer vind ik het bijzonder om te zien dat er zoveel vaste gasten jaar in jaar uit weer met ons meegaan op onze aircruises.’

Aircruise

Waar haal je inspiratie vandaan?
‘Met het voorbereiden van een reis ben ik soms wel twee jaar bezig. Omdat ik reizen ontwerp voor de meest ervaren reiziger, zoek ik altijd naar bijzondere bestemmingen, exclusieve excursies, de mooiste accommodaties, afwisselende transportmiddelen en natuurlijk lokale culinaire genoegens bereid door de beste chefs. Ook zorg ik ervoor dat iedere aircruise onderdelen heeft die niet worden genoemd in het programma. Deze verrassingen zorgen er mede voor dat onze gasten een ‘Journey beyond Expectations’  beleven’.

Vrouw en schoonzoon als tourmanagers
Piet laat niets aan het toeval over. Een halfjaar voor vertrek stapt hij samen met echtgenote Rita in het vliegtuig om de ontworpen reis exact te controleren.
Het komt soms voor dat hotels alsnog vervangen worden door nog exclusievere locaties. Tijdens zo’n proefreis maakt Rita alvast kennis met alle directies van de hotels en resorts, want Rita is al jarenlang één van de twee tourmanagers die verantwoordelijk zijn voor een goed verloop van de reis.
Samen met tourmanager én schoonzoon Niels Gerstel begeleidde Rita in november en december nog twee 3-weekse reizen “Air Cruise Parels van Down Under”. Een reis naar de mooiste plekjes van Australië en Nieuw-Zeeland.

Aircruise

Exclusief is altijd inclusief

De reis naar Australië en Nieuw-Zeeland begon voor de gasten in de limousine van de business class of first class van vliegmaatschappij Emirates, die hen van huis naar Schiphol bracht. Deelnemers kunnen kiezen om in een eigen vliegend appartement in de Boeing 380 naar Australië te reizen. Gezien de afstand werd gekozen voor deze uiterst luxe lijnvlucht. In Australië staat een ‘eigen‘ Fokker 70 privéjet klaar, die de hele reis Down Under bij hen blijft en de gasten vervoert in 48 klassieke business class fauteuils met bijna een meter beenruimte. Het is illustratief voor de luxe van deze aircruises. En dan hebben we het nog niet over de duurste hotels en resorts waar de reis langs voert. Een privé-eiland voor de kust bij het Great Barrier Reef in een super-suite met uitzicht op het eigen strand. Het hoort er allemaal bij.

Voor wie?
De deelnemers aan dergelijke reizen zul je niet snel op Facebook tegen komen. Discretie is het codewoord. Soms zijn het mensen, die hun bedrijf voor honderden miljoenen hebben verkocht en nu genieten van hun verworven luxe. Maar ook een winnaar van de hoofdprijs in de Postcodeloterij zal zich graag aanpassen aan de nieuwe levensfase!
De tourmanagers hebben de mooie opdracht om dit bijzondere gezelschap de vakantie van hun dromen te bezorgen. En dat lukt, want tijdens elke reis worden al nieuwe afspraken gemaakt voor deelname aan volgende aircruises.

Sociaal actief

Piet en Rita Visser genieten met volle teugen van het succes van de door Piet bedachte aircruises. Reizen is hun lust en hun leven. Na bijna elke aircruise gaan ze sámen op reis om op een mooi plekje op de wereld tot rust te komen. Maar ook een “normale” vakantie is aan hen besteed. In januari waren ze 50 jaar getrouwd en binnenkort wordt dat gevierd met een weekje Turkije met kinderen en kleinkinderen!

Naast het vakanties organiseren en vieren, is er nog volop tijd voor maatschappelijke activiteiten. Zij staan midden in het Harlinger leven. Piet is lid van de Lionsclub en maatschappelijk zijn ze ook actief in het Leger des Heils. Piet was jarenlang landelijk bestuurslid van het Heilsleger en is dirigent van de brassband en kerkeraadslid van de Harlinger afdeling van het kerkgenootschap. Rita is de coördinator van de Booth Boutique, de totaal vernieuwde kledingwinkel van het Leger in de Simon Stijlstraat.