Sieb’s Oliebollenkraam

Sieb's Oliebollen

Sieb en Jannie Kooistra staan al meer dan 30 jaar met hun oliebollenkraam op hun vaste stek in Harlingen.
Het is een mooie symbiose tussen de Jumbo en de Kooistra’s. Telkens als er een nieuwe exploitant in de Jumbo of haar voorgangers verscheen, moesten de onderhandelingen gevoerd worden. Soms waren er andere oliebollen, die probeerden het plekje te bemachtigen. Sieb en zijn charmante Jannie kwamen er steeds weer uit met de nieuwe supermarktbaas.
Olaf Hermus van de Harlinger Jumbo bevestigde mij onlangs dat Sieb’s Oliebollenkraam zijn standplaats behoudt. Er zijn zelfs afspraken over wederzijdse reclame-uitingen.

Sieb's Oliebollen

 

Sieb Oliebol kramen

Het recept van Sieb’s oliebollen is het geheim van de bakker. Zelfs als je er met de neus op staat, begrijp je nog niet waarom die oliebollen onze eigen Harlinger smaak hebben.
Ook toen het handmatig oliebollen in het vet leggen, geautomatiseerd werd, bleef de Sieb-Oliebol altijd gewoon hartstikke lekker.

Jannie en Sieb in hun kraam

De AD-oliebollentest?
Sieb haalt er zijn schouders over op. Dat zijn banketbakkers die één dag per jaar oliebollen bakken en hoge cijfers gooiden.
Het blijft een vraagstuk, want die bakkers werden tevoren gevraagd om hun bollen op een bepaalde dag klaar te hebben. Bij de kramen kwamen de AD-smullers onverwacht. Sieb vond dat helemaal niet erg, want zijn bollen hebben altijd dezelfde hoge kwaliteit.
Maar nu die kwellende vraag: “Wat doen die lui de rest van het jaar?”
Zonvakantie, Bahama’s misschien? Niets van dat alles.
“Snoep”, is het antwoord.
Sieb en Jannie blijken een tweede leven te hebben met hun snoepkraam. ‘s Zomers staan ze op allerlei festiviteiten, voornamelijk kermissen.
Al heel wat decennia is dat hun zomerse activiteit.