Age Tichelaar multi-vrijwilliger

Vrijwilliger

Age portretVrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze gemeenschap. Vrijwilligers zijn het cement én het smeermiddel van de maatschappij. Age Tichelaar is een van Harlingens meest actieve vrijwilligers. Een multitalent als super-vrijwilliger.

Lanen lijnenkalker vrijstaand 2Wie “Age Tichelaar Harlingen” intypt op Google komt direct bij “vrijwilliger van de Maand”, “erelid”, “in het zonnetje gezet”, “benoemd tot Ouwe Seun” en ‘veertigste stempeljaar”.
Age is bekend als voetbalscheidsrechter en trainer, stempelaar bij de fiets-elfstedentocht, verkeersregelaar bij de wandel-elfstedentocht, lijnentrekker en scheidsrechter bij het Lanenkaatsen.

PC-scheidsrechterTientallen jaren was Age actief bij reguliere kaatswedstrijden en natuurlijk bij de PC. Koningin Beatrix benoemde hem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In zijn woning in de Trebolbuurt heeft Age een compleet museum ingericht. Weggooien van sportieve relikwieën is geen optie voor Age. Honderden sportprijzen, vaantjes, bekers en medailles sieren de woning van Tichelaar.

Toen zijn geliefde voetbalclub Harlingen fuseerde met Robur wilde men alle historie weggooien. “Breng maar naar mijn huis!” zei Age en sinds die tijd is het geen verzameling meer, maar een echt museum.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vrijwilliger Age Tichelaar wacht op stadsspeld

In zijn woning ontbreekt volgens Age nog één eremetaal…… de Harlinger Stadsspeld!
Age is inmiddels een goede vriend van burgemeester Roel Sluiter…..
Maar meestal wordt deze hoogste Harlinger onderscheiding opgeprikt bij iemand die stopt met alle activiteiten en dat is Age nog lang niet van plan.