Tall Ships Races 2018

Tall Ships Races 2018

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs).
Op de schepen varen circa 3.000 bemanningsleden, waarvan meer dan de helft bestaat uit zeiltrainees. De doelstelling voor 2018 is 350 trainees.

Deelname aan The Tall Ships Races is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar een onvergetelijke ervaring, waar ze hun leven lang voordeel van hebben.

Maritiem evenement met een missie
Behalve een indrukwekkend schouwspel voor het publiek, zijn The Tall Ships Races een evenement met een missie: de persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten.

Aandacht voor duurzaamheid
Met de zeilsport als aansprekend symbool, gaat tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 veel aandacht uit naar duurzaamheid. Zo worden alle schepen die in de Harlinger haven liggen, aangesloten op Waddenstroom. Waddenstroom is onderdeel van Wind Power Centre, gevestigd in Harlingen en Partner van Harlingen Sail. Met de gemeente Harlingen zijn gesprekken gestart over de inzet en promotie van Liquified Natural Gas (biogas of bos gecompenseerd gas).

Tijdens The Tall Ships Races 2018 worden twee races gevaren en vier havens bezocht.

Het programma is als volgt:
Woensdag 11 juli – zaterdag 14 juli: Schepen liggen in Sunderland
Zaterdag 14 juli – woensdag 18 juli: Race 1 van Sunderland naar Esbjerg

Woensdag 18 juli – zaterdag 21 juli: Schepen liggen in Esbjerg

Zaterdag 21 juli – donderdag 26 juli: Cruise in company naar Stavanger
Donderdag 26 juli – zondag 29 juli: Schepen liggen in Stavanger

Zondag 29 juli – vrijdag 3 augustus: Race van Stavanger naar Harlingen
Vrijdag 3 augustus – maandag 6 augustus: Schepen liggen in Harlingen

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren